Wang Sinawang


Urip iku ming wang sinawang, kanggone wong siji iku penak, ning sopo le ngerti njerone koyo kepiye:mrgreen: . Jare dadi pegawe PNS kui penak rasane,.. mlebu ra mlebu tetep digaji.. Ning yo urung karuan.. eneng sik PNS ngono, tapi ono sing PNS sik rekoso. Tergantung dadi Pegawe Nan Santai, opo Pegawe Non Stop.. Nah nah..

Enek sing ngiro wong bisnis kui joz… kerjane ora tergantung karo jam kerjo, bebas meh ngopo-ngopo. Tapi yo kudu ndelok rekasane. Jal nek bakulan sayur iku, kudu tangi isuk-isuk njupuki dagangan, trus muter nganti rodo awan. Dagang sayur kui nek tak delok ki yo, duite akeh, lha nek wong blonjo sak uwong ki yo ples minese 10 ewu.. padahal ibuk-ibuk sik blonjo ndak isuk akih. Sakjine blonjo sayure ki ming sitik, ning jajane ki lho.. yo tuku donat, susu kedelei, bakpao, roti, trus opo meneh ngunu. Bedo nek karo bakul sayur matengan,.. kadang mung tuku bubur sewu, ples gudangan sewu,.. sak uwong ming blonjo rongewu.. hehhe (pengalaman)

trus uis ngono tok,.. ming pengin crito wae, nek urip ki yo ming wang sinawang. sik kudu ditrepke nang ati ki yo sabar, ikhlas lan tawakal.. hehehhe

7 thoughts on “Wang Sinawang

  1. Halo Oell. Asyik ini, postingan bahasa daerah (saya ngerti, tapi repot kalau ngomong). Oya kalau mau saling bersapa dalam bahasa Jawa, boleh coba blognya Mbak Nyoman (Bali, tapi Jawa abis), alamat WP-nya ‘mboknewage’ (emaknya si Wage). Atau kalau mau melatih Jawa halus, bisa coba (WP juga) ‘wijikinanthi’ punya Bu Prih (orang Salatiga, tak jauh dari Klaten). Ada juga Bu Lois (Tionghoa, puluhan tahun tinggal di luar negeri, tapi Jawa alusnya bikin saya malu tiarap he..he..).

    Ok, selamat melestarikan budaya Nusantara.🙂

Maturnuwun kagem panjenengan ^^

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s